събота, 22 януари 2011 г.

Времето през Август 2013


Прогнозата за времето през месец август 2013 ще се хареса на всички планирали лятната си почивка през този период на годината. Времето пред август се очаква да бъде по топло и сухо от обичайното за този месец от годината и температурата на въздуха се очаква да достигне до рекордни стойности за някой места от страната, като стойности на 42 градуса се очаква да бъдат измерени в някои от най-горещите зони на България - Русе, Сандански, Велико Търново. Валежите през месеца ще са редки и средната норма за месеца няма да бъде достигната през 2013 година.

Прогнозата за времето за август за Черноморието:
Очаква се най-високите средните месечни температури на въздуха в градовете и курортите по северното Черноморие да се варират в границите от 28 до 31 градуса. най-ниските температури в малките часове на деня ще са в рамките на 20-23 градуса. Очакваните стойности на минималните  и максималните температури за южната част са с 1-3 градуса над тези от северната. Валежите по морето се очаква да бъдат малко и август се очаква да бъде сух с евентуални превалявания през третото десетдневие на месеца. Всички морски курортисти ще се насладят на една приятна почивка през 2013, която времето през месеца се очаква да направи прекрасна.

Прогноза за времето във вътрешността на страната:
Температурите ще варират в рамките на 21-42 градуса, като в Дунавската равнина се очаква да бъдат счупени някои от температурнитерекорди за август. Ще бъде сухо и месечните валежи няма да достигнат средните си норми.

В планинските курорти:
Времето там ще бъде подходящо за туризъм. През месеца е възможно да има кратки превалявания, които могат да развалят почивката на някои от туристите. Преди да излезете на поход в планината се уверете, че сте добре оборудвани и сте се запознали с прогнозата за времето.