понеделник, 22 февруари 2010 г.

Времето през Април 2013


Времето през април през настоящата 2013 година се очаква да бъде сравнително по-топло и влажно от стандартните температурни граници измервани през месец април от метеоролозите. Средната температура за месец април за равнините е между 11 и 13 градуса, Черноморието и високите полета - между 9 и 11, а за планините - от 3 до 8 градуса. Тази година синоптиците очакват температури с около 2 градуса по-високи от изброените по-горе.
Зимата тази година както беше предвидено от синоптиците се оказа значително по-мека и приятна за топлолюбивите в сравнение със зимите от предишни години. Така и прогнозата за месец април е повлияна от общата тенденция за затоплящото се време и повишаващите се температури.
Очакваните валежи сумарно ще надвишат средните норми за месец април и през 2013 година се очаква да бъдат с 10% по-големи от стандартните за месеца 40 и 60 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра на квадратен метър. Очаква се времето през първите десет дни на месец април да е променливи и влажно в чести превалявани и висока влажност. През средната част на месеца се очаква стабилизиране на температурите и спиране на валежите. През третата част на месеца температурите ще започнат да напомнят за предстоящото лято и на места могат да достигнат до 30 градуса.
Подробна прогноза за времето за март можете да откриете на сайтовете на партньорите ни с наближаването на месец април:
http://vremeto.bg/
http://sinoptik.bg/

Ако възнамерявате да пътувате в чужбина през месец април е добре да се запознаете и с прогнозата за времето в страната, която ще посетите:
http://weather.yahoo.com/
http://news.bbc.co.uk/weather/